Waarom wij geen WordPress gebruiken?


WordPress is een van de meest gebruikte software systemen wanneer het gaat om websites beheren. Wat begonnen is als een platform om blogs mee op te zetten, is uiteindelijk uitgegroeid tot een veelzijdig CMS. Het is makkelijk in gebruik, wordt veel gebruikt wanneer men een persoonlijke website wilt opzetten en is een ultieme uitkomst voor zelfstandigen met een klein marketingbudget. Ook wij krijgen af en toe de vraag naar WordPress vanuit onze klanten en collega’s, maar wij hebben zo onze redenen waarom wij geen gebruik maken van dit systeem. Lees verder waarom:

Gebruikersgemak en –ervaring

Bij WordPress ontwerp je een site door middel van bestaande templates. Dit haalt heel het creatieve aspect van het bouwen weg en is er dus geen sprake van een originele website met een eigen gebruikservaring. Zodra wij aan een site bouwen, willen wij er ook voor kunnen staan. Zo willen wij dus precies bepalen hoe de website eruit komt te zien en hoe deze aanvoelt. Wanneer je een WordPress-site toch zo uniek mogelijk wilt maken, zullen de kosten veel hoger vallen dan wanneer je aan een maatwerksite begint.

SEO

Voor WordPress bestaan er genoeg SEO-plug-ins om zoekmachineoptimalisatie toe te passen. Maar welke is de juiste? Uiteindelijk kan zo’n plug-in jouw website naar een redelijk niveau van optimalisatie tillen, maar je hebt nooit de maximale fine-tune-controle die je wel hebt met een maatwerksite.

Beveiliging

Doordat er miljoenen sites draaien op WordPress, is het een gewild doelwit voor hackers. Wij maken gebruik van een blacklistsysteem welke diverse foute IP-adressen per week blokkeert. Hier vallen dus hackers en bots onder die op zoek zijn naar een kwetsbare WordPress-installatie. Als een WordPress-website eenmaal is gehackt is deze over het algemeen moeilijk te fixen.

Website mogelijkheden

De juiste plug-in vinden die precies doet wat de klant wilt? Dat is bijna niet te doen. Met een WordPress-site moet je dan toch genoegen nemen met een plug-in die niet aan alles voldoet of er moet een nieuwe geschreven worden wat ontzettend duur is. Wij luisteren liever naar de wensen van onze klant en zetten deze 1 op 1 om in een concreet product. Zodoende doet de website precies wat jij wilt, bevat het de elementen die jij nodig hebt en zit er vooral niets in wat je niet gebruikt of niet nodig hebt.

Laadtijd

Een ander SEO-punt is de laadtijd van een website. Over het algemeen zijn WordPress-sites langzamer dankzij de hoeveelheid aan codes en scripts door de custom templates en plug-ins. Vaak zien we hier ook dat er veel scripts of plug-ins onnodig ingeladen worden omdat ze niet eens gebruikt worden door de website. Wij hoeven je vast niet uit te leggen dat dit de snelheid niet ten goede komt.

Updates

Ongeveer één keer in de maand komt WordPress met een update welke soms niet gemakkelijk uit te voeren is. Daarnaast komen de plug-ins ook regelmatig met een update. Wil je deze update goed en soepel (maar vooral veilig) laten verlopen, kost het veel tijd en technische kennis. Maar dat is niet het enige. Deze updates dragen ook altijd het risico om je site, plug-in of template te slopen.

Plug-in's

Plug-ins zijn handig, maar worden al snel minder handig als deze zelden tot nooit worden geüpdatet. Elke plug-in, gemaakt door een derde partij, komt met zijn eigen kwetsbaarheid of kan stuk gaan in combinatie met een andere plug-in of update. Daarnaast is het altijd de vraag hoe veilig zo'n plugin is van een externe partij en hoe de plugin met ingevoerde gegevens omgaat.

Browser Compatibility

Zodra je een website op hebt gezet, wil je natuurlijk dat deze op elk device optimaal zichtbaar is ongeacht de browser. Door alle templates en plug-ins waar WordPress gebruik van maakt, is het tijdrovend en bovenal erg lastig om dit soepel te laten verlopen.

Support

WordPress heeft geen officieel development team en dus ook geen supportkanaal of klantenservice. Er mag dan wel een forum zijn, maar je kan niemand bellen zodra er een storing plaatsvindt en je moet in dat geval altijd zelf op zoek gaan naar een oplossing.

Kosten

Wanneer je alle punten naast elkaar legt, moet je nagaan of je al deze moeite wilt doen en of je het risico wilt dragen. Wij durven te zeggen dat maatwerksites in de meeste gevallen goedkoper uit zullen vallen dan vergelijkbare WordPress-sites. (Dan hebben we het nog niet eens over de kostbare tijd en energie die er elke maand in het verwerken van de updates en fixen van plug-ins gaat zitten)

Conclusie?

Wanneer je zonder technische kennis, snel en voor weinig geld een website wilt bouwen waarbij het niet van belang is hoe deze gaat presteren, is WordPress een goed systeem. Maar wil je uniek zijn en moet jouw website dit uitstralen? Dan doe je er goed aan een maatwerk website te laten ontwikkelen. Een website moet een visitekaartje zijn en jouw bedrijf representeren, waarom zou je hier dus niet in investeren? Een goede website verdient zichzelf terug! Al met al, zorg ervoor dat de eerste indruk van jouw site uitstekend is. Meer weten? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Remco de Vos is eigenaar van Kikmediazone en helpt bedrijven sinds 2013 om zich op de juiste manier aan hun klanten te presenteren en verder te groeien. Dit doet hij op online en offline vlak. Geen enkel idee is voor hem te gek en hij denkt dan ook graag met je mee hoe je jouw doelstellingen kunt realiseren.

Wil jij je mening delen, of heb je een vraag? Reageer

Reacties ()